Kategori:Elektronik Montage

Fra HTX Arduino
Spring til navigation Spring til søgning

Når man skal opbygget et elektrisk kredsløb, så sætter man komponenterne sammen som det er angivet i det diagram man vil lave det efter, så man får den opstilling man gerne vil have.

Alt efter hvilken grad af færdiggørelse man går efter, så kan man vælge forskellige teknikker.

Breadboard

Den hurtige og nemme måde at starte på er, at man vælger et Breadboard af passende størrelse, og monterer sin opstilling på det.

Fordelen er at man hurtigt og fleksibelt kan opbygge sin opstilling og teste på den. Det er nemt at rette og udvide på det, og løber man tør for plads, så kan man fortsætte på endnu et beradboard.

Ulempen er at opstillingen ikke er så stabil, der kan let komme løse forbindelser. Desuden kan opstillingen let få lange ledningslængder og små snyltekapaciteter der kan drille ved signaler med høj frekvens.

Hulprint

Et nogenlunde fleksibelt alternativ er at man anvender et hulprint, der er et print med forborede huller til komponenter, og alt efter typen også baner mellem nogle af hullerne.

Fordelen er at man relativt hurtigt og enkelt kan sætte sin opstilling sammen på den måde man gerne vil, og man får en mere stabil opstilling end med et bredboard.

Ulempen er at man skal kunne lodde for at lave kredsløbet, og at det blive sværere at rette på opstillingen.

Arbejder man med Arduino, så kan man med fordel vælge et Arduino Prototype Print, der er et hulprint, der er designet til at man kan placere det oven på en Arduino og får forbindelse et alle stikkene ud af Arduinoen.

Printdesign

For at få en endnu mere stabil og tilpasset løsning kan man selv designe sine print. Der findes forskellige programmer til det, men et godt program er Eagle, som kan designe professionelle print af stor kompleksitet i den købte version, men som kan lave designs der opfylder de fleste prototype behov.

Fordelen er at man kan designe print med ret stor kompleksitet, som kommer til at fungere stabilt, når de er loddet rigtigt sammen. Alt efter hvilke faciliteter man har til printfremstilling, så kan man få et resultat som har et professionelt udseende.

Ulempen er at det er mere tidskrævende, specielt de første gange, hvor man skal sætte sig ind i softwaren

Professionelt print

Der er mange firmaer i Kina der fremstille print [1]

Referencer

  1. JLCPCB.com Printfremstilling i Kina
Elektronik Montage
Hardware Breadboard - Hulprint - Lodning - Arduino Hulprint - Printudlæg - Layout - Printfremstilling - Kinaprint - Apparatdesign

Underkategorier

Denne kategori har kun den følgende underkategori:

E

Sider i kategorien "Elektronik Montage"

De 5 følgende sider er i denne kategori, ud af i alt 5: