Schematics

Fra HTX Arduino
Spring til navigation Spring til søgning

Bacis

For at komme igang med at bruge Schematics delen i EAGLE. Skal du åbne programmet, gå ind under menu'en "file", og vælge "new" og "Schematics". Programmet åbner så en en blank side, hvor du kan lave din Schematics.

Schematic.jpeg

Nu kommer den del, som kan være lidt besværlig, at lave sit diagram. Det er hovedsagen til at vi bruger dette program, så lad os komme igang.

Indsættet en komponent

Bemærk at efter version 7.0.0, så ser ikonerne noget anderledes ud, men der er de samme funktionaliteter.

Vi vælger i menu'en ude til venstre en knap der hedder "Add a part".

Tilfoejkom.jpg

Nu kommer der en stor menu op af komponenter. Her er et søgefelt så man kan finde sit komponent. jeg har valgt en tilfældig kondensator i dette eksempel. Så er det bare og trykke "OK". Dette er fint nok, hvis man bare skal have tegnet diagrammet.

Hvis man også skal have lavet et Layout - altså have sit kredsløb på print, så er det vigtigt at man vælger den fysiske komponentstørrelse der skal være i printet, ellers vil man ikke kunne montere det, når man har fået fremstillet printet.

Kompronemt.jpg

Nu er komponenet blevet tilføjet til skitsen(Schematics). Hvis den vender forkert er det muligt at vende den rundt ved at højreklikke med musen.

Forbinde komponenter

For at forbinde de forskellige komponenter man har sat ind til sit diagram anvendes net:

Schematics-net.png

Der er vigtigt at man forbinder til enden af komponenternes ben, da der ellers ikke dannes forbindelse i diagrammet. Man kan kontrollere der ved lige at tage fat i komponenten og køre den lidt rundt, for at se om ledningerne følger med.

Navn og værdi

Jeg har lavet et lille diagram, som viser en modstand, et batteri og en kondensator. Jeg har givet dem en værdi og et navn, så det er nemmere at finde dem senere og holde styr på værdien af de forskellige komponenter.

Diagram.jpg

Her kan vi se at batteriet er på 12V, modstanden er 470 Ohm og kondensator er 100 F, hvilket dog er en ekstrem stor kondensator. Kondensatorer kommer i pF, nF, uF (mikro-Farad) og mF. De største vi har er på 10mF.

Ligeså er navngivning for batteriet G1. Modstanden R1. Kondensatoren C1.

Dette kan gøres ved brug af to værktøjer.

Vaerdi.jpg

Navn.jpg

I det første billede er der vist det værktøj, som kan bruges til at angive værdier for komponenter. I det andet billede er der vist det værktøj, som kan bruges til at angive navn på komponenter.

Kopier mellem forskellige schematics (Macintosh)

For at kunne kopier mellem to schematics kræver det, at man har to Eagle processer åbne. For at åbne en proces mere åbner man terminalen og skriver "open -n -a Eagle" (uden anførelsestegn). Det skal nævnes at man kan gøre dette så mange gange man vil, til fx at kopier mellem tre schematics.

Derfra kan man vælge hvilket schematics man vil åbne - lader jeg jer selv finde ud af. Følg efterfølgende disse funktioner:

  • I schematics vælger man "Group"
  • Markerer hvad man gerne vil kopier
  • Ctrl + venstre klik
  • Vælg copy
  • Tryk Esc
  • Åbn det andet schematics man vil kopier til
  • Indtast paste i kommandolinjen
  • Placer
Værktøjer og Software til elektronik og programmering eller Computer- og El-teknik
Software til faget Simulering - Eagle - Schematics - Layout - Dia - Draw.io - Drivere - El-links - [[]]
Software udvikling Arduino Simulering - [[]]
[[:Kategori:]] [[]] - [[]]